Slide show

[ΠΑΙΔΙΑ][slideshow]

Έχετε πονοκέφαλο ή ημικρανία; Μάλλον φταίει η υγρασία.



Συντάκτης: Aλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr

Η υγρασία τωντελευταίων ημερών, είναι υπεύθυνη για την ιγμορίτιδα, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδεςκαι τις ημικρανίες. Άμεση σχέση με την υγρασία έχεικαι η επιδείνωση κάποιων καρδιολογικών προβλημάτων.

Αν τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρείστε από πονοκέφαλο,μπορεί να οφείλεται στις μεταβολές τις θερμοκρασίας καθώς και στην υγρασία.
Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία αυξάνει και η πιθανότηταεμφάνισης ημικρανίας ή σοβαρού πονοκεφάλου. Για κάθε 2 βαθμούς Κελσίου
παρουσιάζεται αύξηση 7,5% του κινδύνου εμφάνισηςπονοκεφάλου Η χαμηλή βαρομετρική πίεση που συχνά προϋπάρχει της βροχής,συνδέεται με μικρή αύξηση των πονοκεφάλων, που δεν είναι τύπου ημικρανίας.
Βέβαια ο πονοκέφαλος επιτείνεται από το στρες, τηνέντονη άσκηση, το κάπνισμα, στην κατάχρηση καφέ και μερικές τροφές. Περίπου το18% των γυναικών και το 6% των ανδρών υποφέρουν από ημικρανίες, που είναι πιοσυχνές στους νέους και τους ηλικιωμένους. Ορισμένες τροφές, το αλκοόλ, το άγχοςκαι μερικές ορμόνες θεωρούνται ότι είναι ανάμεσα στους παράγοντες που"πυροδοτούν" ένα πονοκέφαλο.

Όσο πιο απότομη είναι η αλλαγή του καιρού, τόσο πιοπιθανή είναι η εμφάνιση πονοκεφάλου. Έτσι, αν μετά από μια περίοδο κρύου καικακοκαιρίας, η θερμοκρασία ανέβει απότομα αρκετούς βαθμούς, τότε ο κίνδυνος γιαημικρανίες αυξάνει, κάτι που όσοι υποφέρουν από χρόνιους πονοκεφάλους έχουνυποψιαστεί εδώ και καιρό.

Αντιμετωπίστε τον με περπάτημα μετριάζοντας το στρες,με φυσικοθεραπεία, με λήψη φαρμάκων. Τα μη στεροειδή, αντιφλεγμονώδησκευάσματα, (ΜΣΑΦ), όπως η ασπιρίνη ή ιβουπροφαίνη είναι αποτελεσματικά έναντιπολλών ειδών πονοκεφάλου.

Ωστόσο, να αποφεύγετε να λαμβάνετε τακτικά αυτά ταχάπια καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε πονοκέφαλο από κατάχρηση φαρμάκων ήπονοκέφαλο που επιστρέφει μόλις περάσει η επήρεια των αναλγητικών.

Πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό για οποιοσδήποτε νέο πονοκέφαλο που είναιασυνήθιστα έντονος ή διαρκεί περισσότερο από δυο μέρες. Σημαντικό επίσης είναινα γνωστοποιήσετε στον γιατρό σας αν αλλάζει η εικόνα του πονοκεφάλου σας-γιαπαράδειγμα αν υπάρχουν νέοι παράγοντες που τον προκαλούν. Αν εμφανίσατεπονοκέφαλο μαζί με παράλυση, σύγχυση, πυρετό ή ακαμψία αυχένα χρειάζεστεεπείγουσα ιατρική φροντίδα.

Διαβάστε ακόμα: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

[ΚΑΡΚΙΝΟΣ][stack]

business

[ΠΑΙΔΙΑ][grids]

health

[ΟΜΟΡΦΙΑ][btop]